El projecte

Punt i coma és un llibre que neix amb l’objectiu d’explicar-vos una historia sobre la depressió. El llibre repassa la història de la Mabel, una noia normal a qui li va canviar la vida des que va caure en l’infern de la depressió. Malgrat tothom ha sentit a parlar de la depressió i, fins i tot, és una paraula d’ús comú en la nostra societat, poques persones coneixen de prop la malaltia.  L’experiència la Mabel i la seva història ens volen ajudar a poder entendre millor què és i com afecta la depressió a qui la pateix i al seu entorn.

Us explicarem com a una noia riallera i alegre se la va menjar una malaltia, un monstre que la va convertir en una altra persona. I com les rialles i il·lusions es van anar convertint, a poc a poc i a la vegada molt de pressa, en una angoixa i dolor que ni ella ni el seu entorn van saber comprendre. Entendreu com la llum del dia a dia i la seguretat de la rutina es poden convertir en la foscor d’un llit i una habitació, i com la vida d’una persona pot reduir-se a quatre parets, un llençol i un matalàs. Com una malaltia, sense una causa lògica ni una explicació raonable et poden reduir a un cos que pateix i aguanta el passar de les hores. I de com una vida estàndard  es pot convertir en un infern que pugui portar algú a voler deixar de viure.

També trobareu un cant a la lluita i a l’esperança de trobar ganes de viure en cada petita cosa del nostre entorn. Trobareu un relat en primera persona de la Mabel i també de persones del seu voltant, que han viscut amb ella tots els canvis, baixades i recuperacions. Entre totes les veus us volem fer un collage que us expliqui què és una depressió i com es viu, tant des de dins com des de fora. Volem ajudar-vos a comprendre, amb un exemple personal, què és viure, conviure i superar aquesta malaltia.

Si us trobeu en una situació semblant, o coneixeu algú que ho pateixi, o, simplement, voleu saber de quina manera et pot canviar la vida sense adonar-te’n, heu de saber que Punt i coma és un crit a la lluita. La depressió és una malaltia de la que se’n surt i aquesta història és un exemple de superació. Com diu la Mabel, aprens que la teva vida continua i tu n’ets l’autor. Decideixes escriure un punt i coma i seguir escrivint capítols de la teva vida.

Benvinguts.